Telefon (+4) 021.232.90.88
Contacteaza-ne office@regatta.ro

Stiri & media » Stiri

« Inapoi

18/06/2013

SE REVIGOREAZĂ PIAŢA IMOBILIARĂ? Află părarea specialiştilor!


Bucureşti, 3 iunie 2013. Potrivit datelor Agenţiei Naţionale pentru Cadastru şi Publicitate Imobiliară, în primele trei luni ale acestui an, numărul tranzacţiilor imobiliare a crescut cu peste 39.000 comparativ cu primele trei luni ale anului precedent, ajungând la 187.712. Conform ANCPI, în perioada ianuarie-martie 2013 s-au înregistrat, la nivel naţional, peste 1,2 milioane de operaţiuni de cadastru şi publicitate imobiliară, cu aproape 144.000 mai mult comparativ cu perioada similară a anului trecut. Anunţul acestei statistici făcute publice a stârnit un val de reacţii care dezbat o posibilă revenire a pieţei.

 

Avem însă de-a face cu o reală creştere, asa cum anunţă ANCPI? Vom afla răspunsul de la specialiştii Regatta, care, plecând de la statisticile făcute publice, ne vor explica si justificările din spatele lor.

 

“Este adevarat că a crescut numărul de tranzactii, dar este important să remarcăm faptul că acest lucru s-a realizat pe fondul scăderii preturilor de către vânzători”, subliniază Florin Nine, Investments Manager Regatta. “Pentru o perioadă destul de lungă, proprietarii au sperat într-o revenire rapidă a pietei si a preturilor, fapt pentru care ofertele cumpărătorilor nu s-au întalnit cu cererea proprietarilor. Acest dezechilibru s-a atenuat însă în timp si piata a câstigat în stabilitate. Numărul ofertelor de proprietăti imobiliare scoase la vânzare a crescut semnificativ, iar pe fondul unui număr relativ mic de cumpărători, preturile au scăzut continuu în ultimii ani. Piata a cunoscut o perioadă de relativă consolidare si numărul tranzactiilor este, într-adevăr, în crestere”, a mai declarat specialistul Regatta.

 

La ce ne putem astepta însă în continuare? Pentru urmatoarea perioadă specialiştii Regatta estimează că încrederea în piaţa imobiliară se va consolida semnificativ şi că numărul tranzacţiilor va cunoaşte,  în continuare, o dezvoltare pozitivă.

 

Cu 20 ani de activitate pe piaţa imobiliară, Regatta este unul dintre jucătorii cheie din acest domeniu, fiind una dintre cele mai importante companii cu capital integral românesc din industria de real estate. În 2013, pe parcursul căruia sărbătorim cei 20 de ani de activitate, suntem mândri să putem descrie Regatta ca fiind “The Real Estate Company”.