Telefon (+4) 021.232.90.88
Contacteaza-ne office@regatta.ro

Stiri & media » Stiri

« Inapoi

21/11/2012

Focus pe piata imobiliara


Astazi, 21 nov.2012, reprezentantii REGATTA au participat la dezbaterea “Focus on the Real Estate Market”( a 12-a editie) organizata de Business Review, eveniment ce a reunit profesionisti din sectorul imobiliar, companii real estate si dezvoltatori.

 

Subiectele prezentate de speakeri si moderatori au fost dezbatute de catre acestia dar si impreuna cu participantii in cadrul unor discutii interesante si libere.

 

Cateva dintre temele luate in considerare au fost:

 

- cum se prezinta piata imobiliara din punctul de vedere al investitiilor si investitorilor si

perspective pentru 2013

- mai este loc pentru noi proiecte pe segmentul retail in Bucuresti sau interesul se

indreapta spre alte orase?

- spatiile comerciale stradale vs. Mall-uri

- adaptarea la o noua realitate (a pietei)

- prin ce se vor diferentia noile proiecte fata de cele construite in timpul boom-ului

imobiliar ?

 

 

In afara datelor si opiniilor avizate asupra situatiei pietei imobiliare au fost exprimate si deziderate sau propuneri determinate de problematicile cu care se confrunta cei mai importanti jucatori care activeaza in acest domeniu.

 

S-a vorbit despre: programul “Prima Casa” doar pentru noile constructii (ca motor al cresterii economice); reglementari legislative care sa acorde suport pietei imobiliare (atat din punctul de vedere al operativitatii si al realizarii proiectelor cat si al increderii investitorilor in piata romaneasca); referitor la guvernare cuvintele cheie au fost “cooperare” si “stabilitate”.

 

In ceea ce priveste mass-media, tinand cont de experienta anilor trecuti si a stirilor difuzate in perioada de boom imobiliar,  opiniile s-au orientat catre mentinerea unui nivel satisfacator de informatie pe segmentul imobiliar si a preluarii intregii palete de evenimente, trend-uri sau miscari pe piata fara a tinti preponderent stiri sau prezentari negative, precum si pentru o atentie sporita fata de comentariile/opiniile emise luand in considerare efectele determinate de articolele publicate despre piata imobiliara.

 

Toti participantii isi doresc o piata mai transparenta si mai profesionista iar referitor la aspectul determinant pentru sectorul real estate cuvantul la ordinea zilei a fost “ FINANTAREA”.

 

 

Regatta, Departamentul Marketing & PR