Telefon (+4) 021.232.90.88
Contacteaza-ne office@regatta.ro

Stiri & media » Stiri

« Inapoi

15/05/2013

Cunoaste-ti valoarea corecta a proprietatii cu REGATTA REAL ESTATE


Într-un context economic si social aflat permanent în schimbare, a-si cunoaste valorea corectă a proprietătilor detinute devine un aspect crucial. Prin serviciile sale de evaluare, compania Regatta vă ajută să faceti acest lucru în mod profesionist, printr-o echipă formată din evaluatori atestati ANEVAR, având o experientă solidă în activitătile de evaluare.

 

Cum lucrăm împreună?

 

Echipa noastră de evaluatori este pregătită în orice moment să ofere rapoarte de evaluare exacte si fiabile, în termenele-limită solicitate. Pentru că de-a lungul activitătii noastre am avut mereu o legătură strânsă cu clientii si colaboratorii nostri, si în cazul cererilor de evaluare preferăm o abordare personală, analizând fiecare cerere individual. Ne adresăm fiecărui client în parte, asigurând un serviciu modelat pe specificul si cerintele sale.

 

Ce proprietăti imobiliare putem evalua?

 

Fie că vorbim despre terenuri, clădiri de birouri, spatii comerciale, spatii industriale sau proprietăti rezidentiale, echipa noastră de evaluatori atestati ANEVAR este aici pentru a veni în întâmpinarea nevoilor dumneavoastră. De la terenuri agricole si până la hoteluri de lux, de la apartamente situate în orase de provincie si până la clădiri de birouri de clasă A, putem spune cu mândrie că avem experienta evaluării tuturor tipurilor de proprietăti imobiliare.

 

De ce este nevoie de evaluări?

 

În cadrul activitătii noastre, avem solicitări de evaluări în diverse scopuri: în vederea garantării creditelor, pentru realizarea unor rapoarte financiare sau, foarte important, pentru actualizarea impozitelor Acesta din urmă este si motivul cel mai frecvent de solicitare a evaluărilor proprietătilor imobiliare, întrucât impozitul plătit de companii pe clădirile detinute este calculat, conform reglementărilor legale, ca procent din valoarea de inventar a clădirii. Întrucât începând cu anul 2012, cotele impozitelor pe clădiri s-au modificat, având un impact bugetar mai mare, o evaluare sau reevaluare corectă, realizată de o echipă de specialisti cu experientă, se dovedeste a fi de o importantă capitală.

 

Un simplu exemplu poate fi suficient de sugestiv in cazul persoanelor juridice: daca impozitul actual este de 1% din valoarea de inventar a cladirii,acesta ajunge in cazul in care au trecut mai mult de 3 ani de la data ultimei evaluari la 10% – 20% (in functie de hotararile locale) sau in cazul in care au trecut mai mult de 5 ani de la ultima reevaluare chiar la 30% din valoarea de inventar a imobilului. Exemplu: pentru o cladire a carui valoare de inventar este de 100.000 euro – impozitul actual este de 1%-1.000 euro, daca au trecut deja 3 ani de la data ultimei reevaluari 10-20%- 10.000 sau 20.000 euro si daca au trecut mai mult de 5 ani – 30%-30.000 euro.

 

Ce putem evalua pe lângă proprietătile imobiliare?

 

Pe lângă evaluările de proprietăti imobiliare, Regatta acoperă si serviciile de evaluări ale societătilor comerciale pentru vânzare, asociere, fuziune sau lichidare, evaluări de bunuri mobile si de asemenea, de active financiare.

 

Departamentul de Evaluări din cadrul Regatta, membru ANEVAR, a fost înfiintat în 2006, fiind în prezent unul dintre cele mai dinamice departamente ale companiei, cu o activitate remarcabilă în toate tipurile de evaluări.

 

Cele trei mari divizii ale companiei Regatta – imobiliare, consultantă financiară si property management – oferă, prin intermediul departamentelor specializate, consultantă imobiliară ce acoperă toate sectoarele pietei de profil.

 

Cu 20 ani de activitate pe piata imobiliară, Regatta este unul dintre jucătorii cheie din acest domeniu, fiind una dintre cele mai importante companii cu capital integral românesc din industria de real estate. În 2013, pe parcursul căruia sărbătorim cei 20 de ani de activitate, suntem mândri să putem defini Regatta ca fiind “The Real Estate Company”.